As long as a...

2009.11.22. 17:09

Ezt a posztot lehet hogy inkább rímekbe szedve, szabad stílusban kellene megírnom. Sok mindenről szövegelhetnék benne, sok név, hely és történés adná az alapot. Vagy mondhatnám más megközelítésben úgy is, hogy 3 méter sör története következik.

A karácsonyi vásárban indult az esténk. A vásár általános forgatagában azt kérdezgettük, milyen naptári évet írunk, mert minden pontosan olyan volt, mint tavaly és az előtt és az előtt, úgyhogy a kérdés inkább úgy szólna másként, hogy hanyadszorra írunk kétezer akárhányat a karácsonyi vásár ideje alatt? Azt sem értettem, hogy ha minden tök ugyanott, ugyanazon a bejáratott helyen van, és ugyanolyan méter széles járatokat hagytak a bódék közt bámészkodásra, akkor az emberek miért akarnak a tömegben rohanni, hogy mindent de mindent lássanak, mintha először lennének ilyen helyen, és minél előbb, mint a másik? Egyáltalán, nem szól arról is a karácsonyi vásár, hogy lassítunk, lődörgünk, körbenézünk, jól elvagyunk? Hagyjuk is inkább a vásárokat, a karácsonyin jók az illatok, szépek a tárgyak, magasak az árak, de minden más olyan, mintha az ecserin lépkednénk egymás sarkán a sorok között.

El is mentünk egy dán sörözőbe, ahol retró partyra alapoztak sárga pöttyös ingekben fekete zakóval, kockás szoknyákkal. Két méter sör után minden mindegy, még a Dollynak meg Fenyőmikinek öltözött fiúk és lányok is szórakoztatóak tudnak lenni, ha akarjuk. Annyira azért nem, hogy egész este ott üljünk, úgyhogy mentünk is tovább.

Gyors vizit egy ismerősünknél, majd irány a Sirály. Benéztünk, ottragadtunk. Bánkitó ESW volt, a pénteki zúzásról lemaradtunk, de a szombati buli nekünk éppen elég volt. A Fixi4 nyomta. Vigyázni kell - ha sokat figyeled a szöveget, könnyen rímekben dícséred őket és még a sört is freestyle öntöd a gatyádra. Nekem sikerült ezt összehoznom, de megy az integetés nélkül is. Nem szeretem a hip-hop műfajt, Bánkon viszont Buppa és a Tour de Funk és a Fixi4 voltak azok, akik meggyőztek arról, hogy ez is zene, pontosabban jó zene. Igaziból a Jazzékiel néhány éve kezdte megszerettetni velem ezt a stílust, de a Tour de Funk volt az első integetős-szövegelős koncert, ahol élveztem is, amit a színpadon nyomtak. A szombati fixis koncert után meg már kár lenne kifogásokat keresnem, hogy jó ez, de nem az én műfajom és izé... de az igazság az, hogy nem az én műfajom, de ez az S*10 vonal nagyon bejön és jól megfér a többi zene mellett, amit szeretek. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy olyan ez, mint a PASO, amit otthon nem tudok meghallgatni, de a koncertjeiken nagyon jól érzem magam.

Nem tudom hány órán át tartott a Fixi4 koncert, csak azt, hogy nem unatkoztam, mert mindig történt valami, amit már nem tudtam lekövetni, mikor már-már rock-ba hajlóan improvizáltak. Olyan volt ez, mint az egész este - elindultunk egy helyre és aztán egy csomó kaland után kikötöttünk valahol tök máshol, ahol mégis jól éreztük magunkat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://setlist.blog.hu/api/trackback/id/tr571544152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása