Egyszer láttam és hallottam Ilan Rubint játszani élőben, ő dobolt a 2009-es NIN búcsúkoncerten. Ehhez többet nem is kell hozzátennem, az volt a világ legjobb koncertjeinek egyike (számomra a legjobb). Ilan Rubin amellett, hogy 22 évesen már elismert zenekarokban (Lostprophets, NIN) dobolt, egyedül összerakott egy lemezt. Ez mindenképpen tiszteletre méltó.

Trent Reznor nehezen nyúl mellé zenei téren - a dobosai mindig pontosak, egyedi stílusban játszanak és még jó arcok is. Josh Freese és Ilan Rubin is készített egy-egy saját albumot. Josh Freese punk stílusban nyomult, míg Ilan Rubin valami egészen másban; egy kicsivel sokrétűbb lemezt készített.

Ilan Rubin egyszemélyes bandája a The New Regime. Nem tudom hogy már korábban is úgy tervezte, hogy egymaga veszi fel a lemezt, vagy Trent Reznor volt-e rá ekkora hatással, de az biztos, hogy korábban és a Nine Inch Nails-ben is sokat tanulhatott.

A Coup című lemez első száma a

The Collapse - nehéz elfelejteni azt a pillanatot és amit éreztem, amikor elindult a lemez ezzel a dallal. Egyszerűen úgy maradtam, ahogy voltam, megálltam, mint az idő. "Majdnem elsírtam magam a meghatódott gyönyörűségtől." Mintha Charlie Clouser találkozott volna a Nine Inch Nails-sel, a The Tapeworm Project-tel és a Modwheelmood-dal egy olyan világban, ahol még nem ismerik egymást. (Hiányzik a NIN, ez van.) Aztán mintha pár dallam erejéig odakeveredett volna hozzájuk a Muse és a The Killers stílusa is. Végül maradt Ilan Rubin egy kb öt perces számmal, hogy megmutassa mit tud. Hogy egy újabb tehetséges, sokoldalú zsenit köszönthessünk.

Egészen különleges - kiegyensúlyozott, ugyanakkor nyugtalanító - hangulata van a lemeznek. A kezdeti varázs hamar elér egyfajta állapotot, és azon a szinten halad végig. Nem válik unalmassá, hanem inkább kirajzolódik egy hangzás, egy stílus, ami asszociációkat idéz elő. A különféle, gyaníthatóan az őt érő hatásokból és a maga tehetségéből Ilan Rubin egy kellemes rock lemezt szintetizált. Egy olyat, ami egy élmény, és nem pedig egy összelopott fércmű. Kíváncsian várom, merre halad tovább. Tehetsége alkotó közegre talált.

A lemez legálisan letölthető innen. További infó itt található.

The New Regime - Coup

A számok listája a lemezen:

1. The Collapse
2. Order Restored
3. All These Changes
4. Take Control
5. Time Erase
6. Haunt My Mind
7. This War Time
8. The Credit "WE" Deserve
9. Tap Dancing

Ilan Rubin: ének, gitár, basszusgitár, zongora, dobok, ütőshangszerek és minden más, amit hallhatsz a lemezen.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://setlist.blog.hu/api/trackback/id/tr701693837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása