Az utóbbi időben sok jó koncert követte egymást, de azt hiszem, a NIN koncertje tette fel a koronát az összes eddigi koncertélményekre.
Mit lehet mondani egy olyan körülbelül két órás este után, amelyet a Pinion/Wish-sel indítottak, a számok egészét pedig mintha a KROQ, az And All That Could Have Been és a Beside You In Time legjobb pillanataiból, tökéletes arányban válogattak volna össze?


A Pinion és a Wish lendülete a koncert egészén át kitartott, semmi nem állíthatotta meg sem a zenekart, sem a közönséget. A lassú és a közepes számok (Something I Can Never Have, Non-Entity, Gone Still, La Mer) éppen úgy ütöttek, mint a tempósabbak (Last, Mr. Selfdestruct, Marc Of The Pigs), a kisebb pihenők után volt idő (levegő már kevésbé) mindig előre és magasabbra ugrálni, anélkül, hogy a küzdőtéren vagy színpadon öncélű zúzás ment volna.

A zenekar az öncélú művészkedés legkisebb nyoma nélkül játszotta a számokat, tökéletes sorrendben, a hangzás pedig minden dalnál rendben volt. Trent Reznor és egész stábjának precizitása úgy volt végig jelen, hogy közben zeneileg a világ egyik legjobb koncertjét élvezhettük egészen közel a zenekarhoz.

Trent Reznor jó érzékkel nyúlt életművének egyes darabjaihoz, míg a Ghosts számait inkább mellőzte, addig a The Downward Spiral dalaival bőségesen bánt, és jókor, jó arányban jöttek a Pretty Hate Machine, a Broken, a The Fragile, a With Teeth, a Year Zero és a The Slip korszak dalai is.



Justin Meldal-Johnsen és Ilan Rubin ha éppen nem hangmintákat vezéreltek, rendesen megadták az alapütemeket, Trent Reznor és Robin Finck szintén multifunkciós szereplései és gitárjátékai pedig tökéletesen kiegészítették azokat.
Robin Finck önmagában pedig talán egy külön bónusz az egész Nine Inch Nails-en belül. Semmit sem bíz a véletlenre, mégis olyan lazán játszik, ahogyan azt tanítani kellene, ha nem belülről fakadna.

A Trent Reznoré és zenekaráé a Corona Radiata, mellyel hosszú időre elköszönt tőlünk és a színpadtól a Nine Inch Nails.

Nine Inch nails koncert, 2009. július 24. Budapest, Syma Csarnok.

A bejegyzés trackback címe:

https://setlist.blog.hu/api/trackback/id/tr251267481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása